Ocak 24, 2012

haftalık post oldu bu!





uzun bir ara olmuş sanki... pek bi action olmasa da ufak çaplı haftalık değerlendirme yaptım tabii. öncelikle cumartesi kaçamağımdan bahsetmek isterim yukarıda fotoğraflarını gördüğünüz üzere, kaçamak fenaydı! henüz denemediyseniz mutlaka deneyin derim ben pınar gurme burger'i, 10 diyorum!


işte bu da indirim sezonundaki stradivarius kaçamağı, 125,95-tl sezon fiyatı, satın aldığım fiyat 39,95-tl ise 2. yada 3. indirim fiyatı. bu kadar indirime kalması tam bir sürpriz!





anneciğim bana mango'dan şemsiye aldı,19,95-tl ye düşmüş, sezon fiyatı 44,95-tl. daha önce kullanmıştım mango şemsiye, yıllarca kullandığım güzelim şemsiyemi, öykü tam bir kullanımda haşat etmişti... rüzgara çok dayanıklı olmasa da ben beğenerek seçtim. minik çanta ise pull&bear, 39,95-tl sezon fiyatı, 12,95-tl ye aldım, ister babet çantası, ister makyaj, ister özel eşyalar... gayet güzel.


anneyle kahve keyfi, missss... favorim white chocolate mocha, nefissss...


kardeşle kahvaltı keyfi paha biçilemez, hele ki kardeş simitleri almaya giderse!



bu biraz geç kalmış fotoğraflardan, annemde kaldığım haftasonu, geceyarısı yeloş'a çaya giderken... kar yeni yeni başlamıştı bursa sokaklarında, lapa lapa yağıyordu biz giderken, tabii muhafızım kardeş öykü! o saatteki çay keyfimiz paha biçilemez!
bu arada batu ilk defa kar ile fiziki anlamda tanıştı, 2012 ocak, kar ellendi, önce bir puf edip sönünce korkulup irkilinse de, ellenmeye devam edildi!


aysun hanım'ın siparişleri gönderilmeye hazır derken (2 adet damacana ve 1 adet büyük tüp kılıfı), 2 tane taç ekleyeceğimiz için beklemede şuan, en kısa zamanda göndereceğiz.minik bir sürpriz yapmak istiyorum aslında ona ama bakalım, yetişir mi yetişmez mi bilemem, daha önce denemediğimiz ve kendisinin bize önerdiği birşeyi hazırlamak istiyoruz. belki onu sonradan yollarız olmaz mı?!



yelda'nın hazırladığı bu runnerı hemen çarptım ayıla bayıla, hevesle eve geldim, masama serdim, hevesim kursağımda kaldı, uzun geldi masama, en kısa zamanda daha kısasını yapacağız.


evin uçmuş halleri beni çıldırtıyorrr! ipin ucu biraz kaçsın heryer darma duman oluveriyor,çık işin içinden çıkabilirsen. istikrarlı olarak günlük uygulama planı çıkartacağım kendime ekstra çaba göstermem gerekse de, yakın zamanda yeni kural ve uygulamalarımla karşınızdayım! liste yapılacak ve uygulanacak, kaytarma ve tembellik en aza indirilecek!


minnoşun fotoğrafları nedense bu sıralar pek az, sürekli hareket halinde olması ve poz vermeme durumu fotoğraf azlığımızı tetikliyor! batu 16. ayında, artık 8 dişimiz var, ısırdık mı fena ısırıyoruz hani!
meme ve emzik emmeye devam ediyoruz. emzikleri genellikle birkaç gün içinde ısırarak kopartıyoruz ya da deliyoruz. bebek sütüne devam, ona özel sebze çorbaları, bizim yediğimiz yemeklerden denemeler, kek-kraker-bisküvi- lokum- galeta yeme girşimleri, minnoş kelimecikler ( baba- babadii- nenni (anne)- keki (ekmek) gibi kelimeler, ve anlayamadığım dahaları) son sürat devam!
biraz burun akıntımız oldu birkaç gün. çok şükür bir sorun yok şimdilik. üzerine birşey örtülmesinden hiç hoşlanmayan batu, uykusunda üzeri açık yatıyor bu sebeple, örterken çok dikkat ediyorum, mutlaka ayaklarını açıkta bırakıyorum hissettirmemek adına, ama yine de bir hışımla döndüğünde üzerinden atıyor battaniyesini...yelekle yatırıyorum geceleri ve sık sık örtmeye çalışıyorum üstünü. sabah erkenden uyanmaya bayılıyor bu arada! :)

herkese mutlu haftalar, güzel başlangıçlar diliyorum.
Pin It!

45 yorum:

Peritozu dedi ki...

Ohhh ne güzel bir post böyle… Hem alışveriş var, hem yemek var üstüne üstelik kar var :) Minoşun fotoğraflarından daha çok istiyoruz ama :)

LittleSurpriseGirl dedi ki...

Selam Özge!
Bugüne kadar yazılarını sessiz sessiz okuyup kaçtım durdum:) Ama artık ben de blog alemindeyim ve de haddim olmayarak ilk ve şimdilik tek yazımda senden bahsettim kendi blogumu açmama verdiğin ilhama teşekkür ederek. Henüz okuyacak fazla bir şey bulamayacak olsan da bana da beklerim. http://littlesurprisegirl.blogspot.com/
Koskocaman sevgiler şimdilik:))

AsOrTiK dedi ki...

sezon indiriminin etinden sütünden faydalanmışsın özgecim. iyi günlerde kullan. anneyle kahvaltı, karda yürüyüp izini belli etme durumu ve batunun o şirin halleri mest etti beni:)
en güzel haftalar sizin olsun:))
sevgiler

Kiymet dedi ki...

dolu dolu bir post olmus:)
gule gule kullan hepsini, semsiye insallah uzun sure dayanir havalara =D=D
Kahveyi bende cok severim, daha sabah bol bol keyif yaptim bende =D
Kahvalti harika gorunuyor :D

Sevgiler canim

Kuulumsu Kadın dedi ki...

ama ama bu hafta midemin şuurunu kaybetmişken bu post oldu mu şimdi? :) ağzımın suları aktı sandwich i görünce, sonra devam ediyim dedim o enfes(!) kahvaltı masası çıtır simitler nutella! sonra devam ediyim dedim kahve bardakları :) yok yok hala yutkunuyorum ben bu hiç hoş değil :)
aldığın şeylerin fiyatlarını görünce dudağım uçukladı. bayılırım 2. 3. indirime girmiş şeyleri yakalayıp almayı! mango da hele kıpırdıycak yer bulamıyorum böyle zamanlar :) hepsi çok hoş gülegüle kullanın efendim :) minnoşla bitiş yine şahane onun kelime dağarcığını yerim ben :)

SMİLENA dedi ki...

Özgecim yerim o minnoşu çok şeker maşallah.bizim sayfada da var o hamburgerden çok güzel bencede .biz oğlanlarla öğlen birer porsiyon çektik.cicilerin de harika.bayıldım herşeye.evi boş ver.nasıl olsa yine dağlıcak.ben öyle teselli oluyorum...
sevgilerimle

Nihal dedi ki...

Özgecim insan dayanamıyor değil mi? Hep kendime söz veriyorum kalorili şeyler yemicem diye ama olmuyo..Vazgeçilmezim nutella... Kardeşle kahvaltına da çooook özendim.. :(

asosh dedi ki...

maaşallah minnoş efendiye....yazınızı bir içim su gibi okudum dahası olsa okumaya devam edecektim çok hoşsunuz anlatım süper blog süper e ne diyelim maaşallah...

Mutlu Eller dedi ki...

Dopdolu bir post olmuş Özge`cim. Nereden başlasam??
İndirimden faydalanman iyi olmuş, o isimlerini saydığın mağazalara ben de uğradım ve bir şeyler aldım tabii ki.
Kendini Burger olayına fazla kaptırma, sonu feci olabilir:))
Kahvaltı keyfi taze simitle nefis görünüyor.
Benim evin uçmuş hali de aşağı yukarı seninkiyle aynı:))
Batu çok tatlı ya, buluşmaya onu da getirsene bir kere, mıncıklayayım:))

Unknown dedi ki...

Mükemmel olmus ellerine saglik :-) sevgiler canim

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

ne güzel bir post olmuş özge semi ye katılıyorum:) burger, simit ,nutella, tehlikeli şeyler görüyorum resimlerde öz aman dikkat :)) batu çok şeker olmuş saçlara bayıldım. nasıl bir enerji var maşallah hiç yerinde durmuyor zibidi:)))

özge bayrak dedi ki...

eee biriktirince böyle karman çorman bişi çıkıyor ortaya :)
çok teşekkürler, ah keşke; sizin gibi becerim olsa her anını fotoğraflardım sanırım. sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

ne mutlu bana ozaman :) çok sevindim.
hoşgeldin diyorum ve ben de senin ilk takipçin oluyorum ozaman, bol takipçili blog olsun, heryazın okunsun :)
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

nagehan'cım selam.
bu tatlı yrum için teşekkür ederim, beğenmene sevindim canım. görüşmek üzere, sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

merhaba, evet bir baktım ki yazmayalı uzun olmuş, hemen arayı kapatmak adına doldurdum arada geçen günleri bu posta :) teşekkürler.
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

teşekkürler canım, biraz 'özenciiikk' der gibi oldu, ama bunlar hayatın tadı :)
genelde alışveriş için en uygun zaman avm'lerin açıldığı zaman, sabah gidiyorum, heryer topluyken, daha keyifli oluyor bakınması ve seçmesi.
evet bitiş yine batuş'la olmuş hakikaten :)
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

semra'cım merhaba, umarım herşey yolundadır.
hakikaten güzel bir lezzet hazır hamburger eti olarak düşünülünce. afiyet şeker olsun, ooohh mis! aynen öyle, bir yeri bitirip öbürtarafa geçinceye kadar dağalıyor :) güzel teselli,yazdım kenara sıkıntılı anlarım için :)
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

nihal'cim hoşgeldin canım :)
dayanamıyorum, neşe kaynağı bu ciciş şeyler, gel de dayan :) hop bakıyorsun masanda hazır, hop bakıyorsun anında midende! beraber de yaparız canımcım, tabi züzü'nün yerini tutamasakta idare ederiz herhalde!
öptüm, ama tabii önce ecoş'un bal yanaklardan ve yeni uyanan kokulu gıgıktan, sonra senin yanaklardan :)

özge bayrak dedi ki...

asosh merhaba, çok teşekkürler, sevindim beğenmenize ve bunu yorumlamanıza. hep beklerim ama ben bundan sonra :)
sevgiler.

Blogger Bolat dedi ki...

Yarım ekmek köfte diyorum Özge :))

Nuraycatasarimlar dedi ki...

Gözüm gönlüm şenlendi,burger nefis zaten Pınarın her ürünü nefistir,kalitelidir.Cicilerinizi mutlu günlerde giyin,kahvaltı masası on numara:)) siparişler devamı bol bol gelsin inşallah:).Ev konusu ,toparlanır sıkmayın canınızı:) Evet minik Batunun saçları çok hoş :)) çok şeker maşallah:) Küçük bir tavsiye üstünün örtülmesinden hoşlanmıyorsa ki geceleri ev soğuyabilir, üşütebilir .Bir uyku tulumu almıştım oğluma bacak kısmı bütün değilde bildiğimiz penye tulumun elyaflısı çok kullanışlıydı ve çok memnun kalmıştık tüm ailedeki çocuklarada alıp göndermiştim,bir bakın mağazalara isterseniz,sevgiler:)

özge bayrak dedi ki...

semi'cim, gülen yüzlüm, tatlı muhabbetlim selam :)
hmmm birgün de koru'da buluşalım.
aman bişi olmaz,sakınan göze çöp batar hesabı, arada bir herşeyden biraz lazım diil mi yani?! gerçi benim göbüşü düşününce bir dur demek lazımsa da, nimetlerden faydalanmamak ayıp kaçar :)))
taze simit keyifli kahvaltı paha biçilemez, hele şöyle aradan sızan güneş ışınları ve ılık rüzgar varsa...yanına mis kokulu çayı karıştırma şıngırtısını da koy tabii.
batu konusuna gelince, dışarda zaptetmek kolay olmuyor, ama yok ben bakiim benimkiler yetmedi dersen neden olmasın, ama ben bakarım keyfime! :) en iyisi onu mıncırmak için bana kahveye gelmen bence, ya da geri dönme ihtimalimizi göz önünde bulundurarak eve yakın olan biryerlere kaçalım derim!!! :)

özge bayrak dedi ki...

emel merhaba, çok teşekkürler, sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

evet sanırım bugün, burada bu enerjiye gözlerinle şahit olmuş bulunmaktasın öz :)
neyse ki pek güleçti bugün, rahat verdi bize minnoşum... biraz enerjik ve hareketi yalnızca, durduğu yerde durmak tarzı diil sadece :)
iyi oldu, görüşememiştik uzun zamandır, yani bize göre uzun sayılır...
annenin de gelmesine ayrıca sevindim, sevgilerimi ve öpücüklerimi ilet tekrardan.
pofidik poğaçaları götürürken bu kural geçerli diil sanırım :p arada lazım :)
öptüm.

bozbek dedi ki...

İndirime bayılırımm tabi sezonda aldığım birşeyi indirimde görünce bazen kafamı vuruyorum o ayrı.. Miniğin çok şeker ve bu yemek resimleri hiç olmadı şimdi :))

özge bayrak dedi ki...

götürürüm affetmem derim bolat :)))

özge bayrak dedi ki...

merhaba, çok sevindim, ne mutlu bana, o taraflara az da olsa bir şenlik hissettirebildiysem! çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuza:)
evet aslında, uyku tulumu hep aklımda ama, bizim oğlan uykusunda da pek hareketli, hop uyurken oturup diğer tarafa devriliyor :)) denemeden bilinmez, haklısınız evimiz ne kadar sıcak olsa da geceleri ve uyku da bir başka üşür insan. en kısa zamanda bir uyku tulumu denemeliyim.
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

bozbek hiç sorma, sezonda alıp da indirimde de gördüğüm bazı şeyler gözümden kaçtı sanma, ama görmezden geldim, n'apsaydım, gözlerim mi dolsaydı oralarda baktıkça :)
evet bazen fazla sinir bozucu oluyor hakikaten,sen kıy parana, kalmaz bu diyerek al hemen, iki ay sonra aynsını gör çok daha ucuza :)
idare et artık, yaptık yedik işte, bir de baktım uzun zamandır yazmıyorum, patlatayım dedim her telden.
sevgiler.

nil dedi ki...

Çok güzel olmuş post:) Akıcı, acıktırıcı,bir de sonundaki minnoş dahil tam yemelik olunca iştahım kabardı benim:)

Pınar Gurme acilen,şu an iş yerinde olmasam hemen, şimdi denenecek:)
Evin halleri, bizim evin halleri aynen, hatta görünce seviniyorum ben,annemin evine özensem de, oh diyorum yalnız değilim:) Umarım listeler işe yarar, yararsa kopya almak isterim:)
Ucuzluktan alınan ve oh çok iyi yapılan herşeyi güle güle kullanmanızı diliyorum.

deeptone dedi ki...

haftan boşa geçmemiş.
nutellalı foto ile kırmızı çiçekler en sevdiklerim oldu.

Zeynep'in Evi dedi ki...

Özgecim sizin kardeş kahvaltısındaki simitleri görünce benim aklıma deepfrizdeki simitler geldi..çıkarıp ısıtmak istedim şimdi:)

özge bayrak dedi ki...

nil'cim yorumlarını severek okuyorum:)
yalnız değiliz demek ki?! ev halleri işte, çocuk olunca böyle.
gurmeyi denemeni tavsiye ederim, lezzetli.
daha yapmamış olsamda liste kısmı halledilecek ve paylaşılacak :)
sevgiler canım.

özge bayrak dedi ki...

bazen nutella kavonozunun içinde kaybolmak istiyorum, deli miyim?!

özge bayrak dedi ki...

thank you for visiting and for your comment. hope to see each other again.
lovely greets dear.

özge bayrak dedi ki...

zeynep'cim buzluktaki simitler birer kurtarıcı :)
hele ani bir misafir söz konusu ise.
benim şuanda yok yedekte ama en kısa zamanda depolayacağım.
oh mis derim bu yoruma, afiyet şeker olsun, beyaz peynir, domates ve çay eşlik ederse kendimi tutamam gelirim bak zeynep :)
sevgiler.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

offf ozgee ,rejimde oldugum su gunlerde o hamburgeri ve o simitli sofrayi gormek bitirdi beni,acimm ben yaaa :(

özge bayrak dedi ki...

ay kıyamam ben sana doz'cum, azıcık ucundan yesen bişicik olmaz :)
ne zaman geliyorsun tr'ye? bak gel bana, söz ben sana neler hazırlayacağım!
son postunda ki kırmızı ojeli foto favoriim, çok şeker :)
sevgiler.

Unknown dedi ki...

Bayıldım bu posta.O bebişede en çok bayıldım tabi.Bundan snra takipçinim blogun cok hoş.Beklerim bende umarım beğenirsinn:)

özge bayrak dedi ki...

hoşgeldin, bu tatlı yorum için teşekkür eder, bloguna geçerimm :)

LeylaK dedi ki...

ımmm hepsine bayıldımmmm, özellikle de şemsiyeye ;) hepsini güle güle kullan Özge...

özge bayrak dedi ki...

leyla'cım teşekkürler, daha güzelleri senin olsun :)
sevgiler, yine gel.

ikiAkil.biFikir dedi ki...

özge,oğlun çok sevimli allah sağlık sıhhat versin. Erkek çocuklar üst örttürmüyor galiba. Benim oğlumda 4 aylık başladı şu an 3.5 yaşında kışın bile üstünü örtemiyorum uyku tulumu yada beline battaniye sararak uyutuyorum belki sizin içinde çözüm olabilir.

özge bayrak dedi ki...

çok teşekkür ederim güzel yorumların ve tavsiyen için. bakalım araştırıyorum ayakları açık olan bir uyku tulumu... ben bile üşüyorum üzerim açılınca... benim eşimde hiç sevmez kalın giyinmeyi, çorap giymeyi ya da öyle üstünü örtmeyi, sıcağı pek sevmez daha doğrusu, babasına mı çekmiş ne?!

felix dedi ki...

hehe gotta love turkish food :) hihi xx

özge bayrak dedi ki...

hello felix, thanks for your lovely comment.
turkish foods are delicious ;)
lovely greets!