Aralık 15, 2011

portakallı jöle ve nişastalı muhallebi





Bugün Öykü'nün gelişini fırsat bilip, yapmak istediğim sütlü tatlımı yaptım, yaşasııın!
Bu tarif yıllaaaarrr öncesinden kalma, annemin ben küçükken spesiyaliydi, her gününde illa yoğun istek üzerine yapılırdı. Çok uzun zamandır yemediğim ve özlediğim bir tatlı yani...  Annem yuvarlak bir tepside hazırlar, kare keserek servis yapardı, ona özel bir tepsimiz vardı kenarda. Ben de borcamda yapıyordum fakat bu sefer yarım ölçüden yaptım ve kupları kullandım.
Ben seviyorum bu sütlü tatlıyı, nişasta kullanıldığından gayet hafif geliyor bana, yağ yok, un yok içinde. Belki denemek istersiniz diye paylaşmak istedim... Basit ve pratik bir tarif.

Muhalebi
4 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 kg süt ( ben yarım yağlı kullandım )
10 çorba kaşığı şeker ( ben şekeri 10 kaşık kadar azalttım )

Jöle
3 su bardağı su
19 çorba kaşığı şeker ( ben 17 kaşık kullandım )
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı nişasta

Muhallebinin malzemelerini ocağa almadan önce birkaç dakika kadar bekletip karıştırdım, sonra karıştırmaya devam ederek pişirdim. Diğer taraftan jöleyi hazırladım aynı taktikle ve pişirdim. Kuplara yukarıdaki gibi aktardım; alta muhallebi, üzerine jöle.Hindistan cevizi ile süsledim, sonra mı?! Afiyetle götürdüm iki kup ;)

sevgiler



Pin It!

7 yorum:

pembe bloğum dedi ki...

Ne güzel bir tarif hafif ve pratik.
Afiyet olsun canım.
Denemek için not alıyorum hemen,
yalnız şunu anlayamadım jolesi için nişasta kullanıcakmıyız?

özge bayrak dedi ki...

aaa pembe blogum büyük bir hatayı önledin şuan, teşekkürler, atlamışım resmen nişastayı orda :)

çiço dedi ki...

ben küçükken , annem kocaman bir tencereyi sütle doldurur kaşık kaşık şekeri ve gıcır gıcır eden mucize tozu nişastayı içine koyar benide başına diker topaçlanmıcak ona göre hadi karıştır bakalım derdi ve ben iki elimde iki kaşık biriyle karıştırır diğeriyle üfleye üfleye yemeğe çalışırdım. bu hzır paketler çıktı çıkalı nişastanın gıcırtısını unuttuğumu fark ettim beni çocukluğuma götürdün teşekkür ederim :))

Adsız dedi ki...

enfes gözüküyor.. tadını çok merak ettim. eline sağlık
bu arada blogumda mimlendin :)

özge bayrak dedi ki...

çiço-
hoşgeldin canım, sorma aynen ben de taaaa eski günlere gittim bu nişasta mevzuu ile :) hatta bir de kurabiyesi var ki bunun, annem arkamdan kovalardı her yere dökmüşsünüz elinizde gezmeyin diyerek :))) yorum için teşekkürler. sevgiler.

esotron-
canım mim ve yorum için çok teşekkürler, vallahi ben seviyorum ama çok sevmeyen de çıkıyor arada, ben en azından denemeni tavsiye ederim, umarım beğenirsin, hafif ve pratik. sevgiler.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

hemen bugun yapicam valla cok leziz ve hafif gorunuyor,optum

DIVYA! dedi ki...

hmmm!
***