Aralık 20, 2011

not'um var





Üzgünüm ama bir süredir yani dört gündür pek ilgilenemedim blogumla. Yorumlarınıza bile cevap yazamadım, hatta geçen bu zamanda sizleri takip bile edemedim... Kısa sürede telafi etmeye çalışacağım.

Geçtiğimiz Cuma akşamı misafirlerim vardı, aslında pek misafir denemez, ailecek beraberdik bu geceye kadar, kayınvalidem( canım annecim ), Antalya'dan gelen sevgili teyzem Serpil ve oğlu Yüce ( egemen'in teyzesi ve kuzeni ), anneannemiz ( egemen'in anneannesi ) ve Evrencim ( egemen'nin kardeşi).... Bir de tabii çekirdek aile biz, toplamda sekiz kişiydik.
Annemler gelirken -güya misafirliğe geliyorlar-, kahvaltılıktan, sebzeye, meyvadan erzağa kadar herbişeyler getirmişler sağolsunlar, - pes dedim, yapılacak böreğin iç pırasası bile hazırdı yani, siz düşünün gerisini, atom karınca gibi bir kadın resmen. Eeeee hal böyle olunca pek bilgisayar başına geçemedim, yani geçmedim... Ooooh mis mi mis yemekler, ardından tatlı ve çay keyifleri, gün içindeki türk kahvesi molaları, ufak tefek yapılacak işler herşey süperdi. Gülmece, kikirdemece, dertleşmece, muhabbet, neşe, beraberlik herşey vardı bu birkaç günde. Bu gece gittiler, bize de onlara da zor gelecek birkaç gün, eminim.

Batu sersem oldu ilgi ve sevgiden, pek mutluydu, kah babaannesinin kollarında, kah büyük teyzesinde, kah ninesinin ayak parmaklarını ısırmaya hatta kopartmaya çalışırken, kah Yüce'nin kafasına vurarak onu uyandırmaya çalışırken, kah amcasının eğlenceli konuşmalarıyla kucağında tepinirken...

Bu arada bir de hasta olduk biz, fenaaa... Minik bir öksürük ve sıvı burun akıntımız vardı, doktora gittik, ilaçlar aldık ama hala iyileşemedi Batuş, öksürük ve mukoza onu rahatsız ediyor, boğazında takılıyor gıcık, uyurken bile uyandırıyor oğluşumu... İlaçları içmeme huyumuzda var tabii ya neyse, hele burun spreyine antipatimiz sonsuz! İyileşecek inşallah minik kuzucumuzz...

Kahvaltımızdan ve kahvemizden kareleri sizinle paylaşmak istedim.

Lütfen geçen bu zaman aralığında cevapsız bıraktığım yorumlarınız için kusuruma bakmayın...

sevgiler
Pin It!

32 yorum:

Unknown dedi ki...

mmmhhh goood job! I have so hungry!!!
take a look on my blog and if you like we can follow each other? (also on facebook!)
http://keepintouchwithfashion.blogspot.com/ have a wonderful day… keep in touch

Unknown dedi ki...

thanks for your visit on my blog and for your sweet comment, also I like your blog, Now I am happy to be your follower , I hope you will want to follow me also on facebook
http://keepintouchwithfashion.blogspot.com/

Mutluanne dedi ki...

Allah muhabbetinizi daim etsin bi ömür inşallah :) Anneler hep öyle gelir zaten misafirliğe
Sevgiyle

essu dedi ki...

canım batuya cok cok gecmis olsun insallah Allahım sifa verir tez zamanda iyilesir ♥ kızarmış ekmek üzeri herseyi ben cok seviyorum sadece sag bile sürüp yemek cok keyifli oluyor :)
Aile ile birlikte vakit gecirmenin tadı hiç birseyde yok Allahım daim etsin mutlulugunuzu yeni yılda daha cok birlikte vakit gecirmeniz dilegiyle

Adsız dedi ki...

Mrb Özgee.. :)) Yaa benim bu kör gözlerim seçemedi de kahvenin yanındaki su bardağının içindeki kaşık mı yoksa o bardaktaki mi su değil ben bilemedim yahuu :)?

elif-kayra dedi ki...

geçmiş olsun çok
kahvenin yanındaki su bakdaklarının içindeki kaşıkları merak ettim:)

özge bayrak dedi ki...

mutlu anne- evet haklısın canım, annelik değil mi işte, hepimiz için beraberlik ve sevgi inşallah.

essu- canım çok teşekkür ederiz, evet fırınlanmış ekmek pek bi güzel kahvaltı için. aile herşey, hepimizin mutluluğu daim olsun inşallah.sevgiler.

sude demir-
elif-kayra-

kızlar merhabaaa!
iveeet suların içindeki kaşık, ne için mi?!
macun damla sakızı, çok seviyorum ben, ilk alaçatıda görmüştüm yıllar önce, bazen ben de böyle servis ediyorum kahveyi, kavanozlarda satılıyor, bazıları güzel, bazılarının tadı kötü tabii. benim son açtığım kkavanoz pek bi lezzetli, soğuk buzlu suyun içine kaşığa dolandırıp bırakıyorsun. :) sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

damla sakızı tadını sevenlere tavsiye ederim.

Yelda Ergin Öztürk dedi ki...

ne kadar güzel bir tablo kalabalık ve mutlu bir aile :))) bu arada geçmiş olsun ufaklığa bu aralar çok salgın var dikkatli olmak lazım ama ne yaparsan yap olacağı varsa oluyor, acil şifalar..

özge bayrak dedi ki...

yeldacım çok teşekkürler, umarımkısa zamanda iyileşir. hepimiz için sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı yeni bir yıl umut ediyorum.sevgiler.

Nil dedi ki...

Yetur un bloğunda görmüştüm damla sakızlı suyu. bana ise hiç cazip gelmiyor nedense:)
Ahh bu anneler. ne kadar düşünceliler değil mi? yük olmamak için nasıl ince düşünüyorlar.Allah onları başımızdan eksik etmesin.

özge bayrak dedi ki...

nilhancım ah bu anneler değil mi?! çok teşekkürler yorumun için.
buarada benim kullandığım macun şeklinde,suya bi etkisi yok, donukluğunu korumak için soğuk su kullanıyorum yalnızca, macun kaşıkla yeniyor, su da kahve yanında içiliyor gibi işte :)

GAMZE dedi ki...

damla sakızlı türk kahvesinide herkese tavsiye ederim.sade türk kahvesiyle karıştırıp yapın derim.damla sakızını alsancakta bi kafede sizin yaptığınız gibi servis ediyorlar ben ilk orda görmüştüm.benim de favorim.çeşmedeki damla sakızlı dondurmanında hastasıyım.neyse herkese afiyet şeker olsun. bende sizin gibi kahveyi ayrıntılarıyla severim.(lokum,çikolata,damla sakızı,küçük kurabiyeler)

özge bayrak dedi ki...

gamzecim güzel yorumun için teşekkürler.
ben damla sakızlı türk kahvesi de içiyorum arada, onu da severim bir kahve sever olarak... türk kahvesi ayrıntılarla güzel değil mi?! :)
sevgiler

Gizem Pehlivanoğlu dedi ki...

bu sene malesef bir hastalık sorunu var kı sorma gitsin :(
aynı sorunlar var benim oğluşumda ve aynı tepkiler :) bayılıyor(?) burun spreyine .. bir ağlama bir kıyamet koparma ki, dışarıdan duyan çocuğa işkence var içeride zanneder, halbuki sadece burnuna yavaş yavaş damla damlatıyoruz:) öksürük, boğazdaki gıcık ve burundaki akıntı bitmedi bitemedi haftalardır..
artık dün gece yine bir öksürük nöbetinde oturdum yalvardım Allah'a dedim, ben öksürüüm ben hasta oliim de iyileşsin artık şu bıdığım.. hiç kıyamıyor ki insan onlara..
size de çok geçmiş olsun !!

özge bayrak dedi ki...

aayyyy kuzuşa geçmiş olsun, inşallah atlatacağız. bebek ve çocukların hasta olması çok zor, tabii Allahım başka dert vermesin, buna şükür. çıkartamıyorlar mukozayı, ya da boğazdaki gıcık için bişiler yapamıolar, burun desen hııhhh lamak ne haberleri yok yavruşların :)
geçmiş olsun gizemcim, acil şifalar, sevgiler.

Pasaklı Kraliçe dedi ki...

ne güzel ev şenlenmiş, ama çocuklar bu kalabalıkları çok iyi kullanıyorlar canım...
sevgiler

Unknown dedi ki...

that looks delicious!!wishing you a merry christmas and anamazing 2012!Just wanted to let you know about two great giveaways, that I am hosting! :) One ends at midnight,tonite! Very easy! Besos,bendiciones y buenas vibras.xo

Ebru dedi ki...

MM cok güzeler. Karim tam ac oldugu zaman. Ve ayrica cok güzel blogun var ;)

// http://eebbru.blogg.se/

özge bayrak dedi ki...

pasaklı kraliçe- canımmm aynen çocuklar için velinimet, kucağımdan inmiyor şu sıralar, alıştı tabii...umarım herşey yolundadır. sevgiler.

nina- thanks for your lovely comment, wish a wonderful new year. lovely greets.

ebru- çok teşekkürler ebru, tekrar beklerim, sevgiler.

deniz saatçioğlu dedi ki...

Oh ne zevklidir öyle kalabalık aile muhabbetleri, yemeklerin, sohbetlerin keyfine doyulmaz. Bazen eskisi gibi aileler hep birlikte yaşasa keşke diye bile düşünüyorum. Ama sonra vazgeçiyorum, her zaman olmaz, arada bir daha iyi :)))

http://denizsaatcioglu.blogspot.com

Unknown dedi ki...

ohh my godness I just have lunch and iM hungry again!!! what delicious fooooood! :3

xx, Rachel♥

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

bende isterimmmmmm bende isteeerimm:))

özge bayrak dedi ki...

denizcim- benim de aklımdan geçmedi değil hani son günlerde ama ben de senin gibi sonradan dedim ki arada bir. evet herşey çok güzeldi bikaçgün, eğlenceli, mutlu, huzurlu, bana da iyi geldi çok. ama bazen insan yalnızlığa da ihtiyaç duyuyor. sevgiler.

don't think twice- hello dear and thanks for your lovely comment, it is a simple meal for breakfast or as a snack. lovely greets.

sonsuz dekorasyon- canım sen yeter ki iste, inşallah birdahaki buluşmamızda önceden haberleşelim hazıliim sana özel. öperim.

AslıASLI dedi ki...

Kalabalık aileleri zaten çok severim, bizdede öyle :) bereber oturulan masalar çok keyifli oluyor. Allah kavuştursun ve oglunuzada çok geçmiş olsun. Şimdi nasıl? daha iyimi?

Bu arada türk kahvesini bende bütün ritüelleriyle uygularım :) Alaçatı'dan damla sakızı geldi banada, ama hiç böyle denememiştim mutlaka denemeliyim, tskler :)

AUDENI OU Dona Mocinha dedi ki...

Mutlu Noeller ve mutlu YENİ YIL.


Audeni
São Paulo, Brazil

Unknown dedi ki...

nefis bir görüntü elllerinize sağlık özge hanımcım.ege batuya acil şifalar en zoruda uykudaki öksürük geçmiş olsun sevgiler..

SMİLENA dedi ki...

Batuşa çok geçmiş olsun .galiba hepsi öyle bu ara.ikramlarınız harika.herşey birlikte güzel oluyor. sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun, sabah sabah iştahım açıldı şimdi kahvelerin de kokusu buraya kadar geldi :) http://kirazcekirdegi.blogspot.com/

özge bayrak dedi ki...

aslı- aslıcım merhaba, evet kalabalık insana neşe getiriyor, çok teşekkürler yorum için, çok şükür iyileştik sayılır.sevgiler...

smilena- semracım çok teşekkür ederim yorumun için, bu arada ayvalı sütlü tatlını denedim ve bayıldım, tarif için teşekkürler, yayınladım.sevgiler.

düşlerimin incisi- dilek hanımcım, çok teşekkür ederim, pozitifliğinizi anında hissettim sesinizi duymasamda :) sevgiler.

kiraz çekirdeği- canım kahvemiz de pek güzel ama değil mi! teşekkürler. sevgiler.

dana mocinha- thanks for your lovely turkish comment, hope to have an amazing year to all. lovely greets.

felix dedi ki...

wow everything looks so special and delish.. you're so talented!

özge bayrak dedi ki...

thanks for the comment felix, lovely greets.