Merhaba, bu aralar pek yazamadım nedense...
Yeni yıl ruhumda pek gelmedi Aralık'ın son günlerinde olsak da, öyle hazırlık falan yok yani.
Günlerim Batu'mla geçiyor, biraz sarmaş dolaş, kucak isteme günlerindeyiz şu sıralar, dışarıya çıkma krizlerimiz tutuyor, 'baba' ve 'meme' kelimlerini her fırsatta sıklıkla kullanıyoruz. Uyanınca, ağlayınca, birşeyler isteyince... Çok nadir olmakla beraber nenni, yani anne kelimesi de hayatımıza girdi. -Hani dişlerin? -burnun nerde? - saçların nerde? -hani kulakların?- sorularına ise göstererek ve eğlenerek, alkışlarla cevap veriyoruz... Her yeni gün yeni bir şeyler ekliyoruz hayatlarımıza anlayacağınız...
Yılbaşı çiçekleri aldım yalnızca şimdiye kadar yeniyıl için...
Dışarıya çıkamıyorum bu sıralar, hem havalar, hem Batu'nun arabasında gezmekten pek hoşlanmaması beni üzüyor, neden bizimle gelemiyor ki, ya da neden gezerken pek durmuyor.... Sanırım yürümeye başlaması bu konuda etken, gezmek, koşmak istiyor...
Neyse Pazar gününe nefis bir tatlıyla başlamak istedim, bunun içinde sevgili blogger arkadaşım Semra'nın blogunda gördüğüm ve denemek istediğim tatlıyı tercih ettim. Blogunda fotoğrafı görünce - ay bakiim neymiş, nasılmış- diye okurken karar verdim yapmaya, tabii dün gece Batu'yla nekadar itinalı ya da odaklanmış yapabilirsen okadar oldu, kah kucakta, kah tezgahta, kah bacağa yapışık oğlum ve ben gece sonlarına doğru bitirdik tatlımızı. Ben beğendim, farklı bir sütlü tatlı, tavsiye ederim...
Malzemeler:
3-4 ayva rendelenecek (ben 3 kullandım bence 4 uygundur)
yarım su bardağı toz şeker
1 kabuk tarçın (piştikten sonra içinden alınacak)
bir fiske kırmızı gıda boyası
Karışımı yumuşayana kadar pişirelim, sonra içinden kabuk tarçını çıkartalım, borcama karışımı kaşık yardımı ile eşit şekilde, bastırarak yayalım.
Krema:
3 yumurta sarısı
1 subardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 kg süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin (ben tereyağ kullandım)
1 paket kremşanti
Ben bütün malzemeyi (yağ hariç) mikserledim ve sonra karıştırarak pişirdim, en son pişmesine yakın yağ ekledim, ocaktan alıp toz şanti ile beraber tekrar çırptım.Ve ayvaların üzerine eşit miktarda yaydım. Soğumaya bıraktım.
Üst sos:
3 yumurta akı (bence az geldi, ya da borcamım geniş olduğundan çok ince kaldı, belki 4 yumurta akı kullansam daha iyi olurdu)
yarım çay bardağı tozşeker
Kar beyaz oluncaya kadar mikserleyelim, ayvaların üzerine daha önce döktüğümüz krema soduğunda karışımı kremanın üzerine yayalım. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kahverengi olana dek pişirelim, soğuyunca buzdolabında 1 gece bekletelim.
Sonra da afiyetle yiyelim :)
Hepimize en tatlı pazarlar diliyorum!
12 yorum:
İçinde krem şanti olduktan sonra:))
afiyet olsun size de tatlı pazarlar:)
harika görünüyor, eline sağlık..
Allah bağışlasın, öyle güzel anlatmışsın ki gözümde canlandı bi an yaşadıklarınız:)
gülümse- gülümsecim bu zamanlar sanırım biraz zor zamanlar, alışıyoruz ve atlatacağız inşallah, bazen saçlar diken bazen ağzımız kulaklarımızda neşeyle :))
eeee bebek işte emekle, sevgiyle, sabırla büyüyecek :) allah hepimize sağlık, sıhhat,mutluluk versin, olmayanlara ise bebek sahibi olmayı nasip etsin.
yorumun için teşekkürler.sevgiler.
çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık :)
Beautiful!
Hugs
yvonne
süper görünüyor !!
ellerine saglik !! =)
Ay bu harıkadır kesın,cnm cektı ama diyetteyım :(
Blogumda çekiliş var, NR 39 ayakkabı kazanmak istersen beklerim :)
http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/
eh artık girersin bu hafta yeni yıl havasına. batu için gir bari. süsler, hediyeler. ayva ve tarçın. güzel olmalı. bilmiyordum. denerim ama.
:)
evet haklısın deep, dün itibariyle minik hazırlıklar yaptım :)
tatlı ise farklı bi tatlı hakikaten, ben beğendim. denersen tekrar yorum yaparsın. yine gel.
sevgiler.
Afiyet olsun Özgecim.Bizde çok sevdik.değişik bişey oluyor hem de görsel olarak hoş.ellerine sağlık .yeni gördüm yorumunu.sevgilerimle .
mutlu yıllar
Yorum Gönder