Şubat 07, 2012

yazdım, yazdım, çorba oldu :)


bir koşuşturmacadır gidiyor son günlerde, zor ayak uyduruyorum zamana resmen, günler geçip giderken. yetişemiyorum, yetiştiremiyorum kafamdaki işleri. bol bol yiyip içtim tabii bu koşturmaca içerisinde...
batu'yla çok mutluyuz bu sıralar, 16. ayımız bitti çok şükür... beni sevmeye başladı, yüzüme -ciciiii- yapıyor elleriyle severek, sarılıyor -hmmmm- diye ses çıkartarak, 8 dişimiz var ağzımızda, sanırım yenileri de geliyor yakında. kelimeler çoğaldı, öğretileni söyleyebiliyor zor değilse;  baba, nenni (anne) , teyze, dada (ada), keki( ekmek), kekeeğ(şeker), kaphe (kahve), kar yoo (kar yağıyor), cicii, kedi ve dahaları... her gün yeni birşeyler öğreniyor, o belirginleştirdikçe bazı şeyleri çok mutlu oluyorum ben, daha anlamlı oluyor herşey. oyun istiyor bolbol, ağlamayı öğrendik numaradan, eller gözlere kapanıyor ve ağlama sesi çıkartılıyor, sonra ceeeee diye açılıyor, kovalamaca, saklanmaca, boğuşmaca, atlamaca, bale yapmaca, karıştırmaca, dağatmaca, her yol var bizde :)


sağdaki fotoğraf- 'çok şükür sızdı, mis bi keyif yapılır uyurken' diyerek sessizce yatağına götürüldü.
soldaki fotoğraf-  'hay allah, uyur belki, hemen yetişiim' diyerek koşuldu odasına, gerek kalmamıştı tabii, yatağına yatırıldıktan tam 10 dk sonra uyanmış oldu, uykudan yeni uyanmış bir hali var mı?!


(batu'nun geyiği sonunda geldi, stradi vitrininden aldık, teşekkür ederiz)

tam iki kez annemde kaldık bu süre içinde birkaç gün çekirdek aile olarak, bu işten annem çok zararlı çıktı, iki pencere önü dolusu menekşeleri batu'nun hışmına uğradı, kaş göz arasında birkaç kez saksılar itina ile devrilip, topraklar ve çiçek kökleri azıcık yendi ve ev fena kirletildi, her yer toprak, her yer kırık...


biraz çalışma fırsatım oldu, net fotoğrafları daha sonra tekrar ekleyeceğim, bir kısmı çekilişe konu olabilir.anneyle çarşı keyfi yapıldı, batuş teyzesi ve babasıyla kaldı, sürekli arandık tabii - hadi ama nerde kaldınız?!- diyerek ama bu keyfimize daha da  keyif kattı sanki :) sağolsun anneciğim en büyük yardımcım bu çalışmalarda, teşekkürler, iyi ki varsın annem!
çekilişte hem damacana kılıfı hem runner kullanmayı düşünüyorum ve seçebilmenizi istiyorum içlerinden, yani birkaç çeşit olsun ki, en uygun olanı alabilin...







( nihal'ciğime ve kızı prenses ecoş'a minik bir hediye hazırladım, anne-kız süslüler de biraz :) )

banu'cuğumla (salıncakta iki kişi) bir buluşma da sıkıştırabildik araya, mekan önce zafer plaza, sonrasında siesta kükürtlü'ydü. muhabbet koyu, keyifler gıcırdı. dedikodu, türk kahvesi, fal, kikirdemece derken iyi zaman geçirdik yine, bakalım çarşamba uğrayacak bana, işleriyoğun olmazsa tabii.




( siesta bayan wc kapısı, dedik ki banuş'la - beckham'sız olmaz :)))

bunun dışında yurt dışından sipariş verdiğim ve heyecanla beklediğim kumaşlarım geldi, onlar hazırlandı, daha doğrusu bir kısmı hazırlandı. kısa zamanda satışa çıkartacağım inşallah blogta, profosyonel fotoğraf lar, etiket ve kartvizit işlerini halledeceğim postu yayınlamadan önce tabii.


okuyorsanız anımsarsınız, batu haftada bir gün babaannesine gittiğinden ben de off oluyorum o gün, ne off ya, ne sığdırabilirsem güne, temizlik, çarşı işleri, arkadaş buluşmaları, dinlenme, keyif, yemek, bakım... hangilerini yapabilirsem işte, ya da yapmak istersem... iki haftadır maçlar olduğundan baba'yı da yolluyorum batu'nun yanına, home alone keyfi yapıyorum misler gibi, bol bol keyifle yeme içme işleri, dizi izlemece, geç uyumaca, kitap okumaca falan :)






arçelik mikro dalga indirimdeydi, 129-tl fiyatla satın aldım.bilginize efenim.




sevgililer günü yaklaşırken bir faaliyette onun için hazırlamadan olmaz :) yastıkların henüz tamamlanmamış haliyle beraber keyifli günler dileyerek postumu sonunda bitiririm.


Pin It!

47 yorum:

nohut oda dedi ki...

zamanı çok iyi kullanmışsınız daha ne olsun masallah size..

LittleSurpriseGirl dedi ki...

Ne güzel geçmiş günler gerçekten de. Batunun uykudan yeni kalkmış haline bayıldım o gözlerinin mahmurluğu beni benden aldı. geyiği de aynı kendi gibi pek şirinmiş:) bardak altların da çok hoşuma gitti. renkleri acayip uyumlu. kumaşlar da efsaneymiş gerçekten. gidince de bulunmuyo ki yerinde baksan alsan. ama bi dahaki yurt dışına çıkışımda bakacağım mutlaka böyle şirin şeyler. alayım da annem mutlaka yapacak bir şey bulur:) ayrıca da böyle uzun postları okuması da ayrı bir keyifli. bi sonrakini heyecanla bekliyorum sevgiler.

gamze dedi ki...

ay sabah sabah süper geldi bu post çayı mı içip kahvaltı ederken okudum ellerine sağlık.battaniyeler çok güsel olmuş.yoğun güsel bi hafta geçirmişsin.yeni fırınını da güle güle kullan.capri sunlarıda görünce okul yılları geldi aklıma simitin yanında içerdik:)))ben artık işimin başına döneyim.benim için de yoğun bi hafta sevgiler....

Nihal Şahin dedi ki...

Özgecim ellerine sağlık...Taçlar müthiş ..Bir an önce takmak istiyoruz :) Eceye tacına uygun kıyafetler aldım bile :)

Mini Foto Albüm dedi ki...

Onca iş halletmişsiniz,neler sığdırmışsınız neler... e haliyle tebrikler size gelsin :)) menekşelere pek üzüldüm! yastıkların bitmiş halini görmek için sabırsızlandım :)

Semi`nin Mutlu Elleri dedi ki...

Bu ne tempo Özge`cim:))
Okurken zor yetiştim:)))
Batu`nun en keyifli zamanları şimdi başlıyor aslında. Ben (bazıları anlamaz bu durumu ama) çok bebeklik dönemlerini sevmem. Bebek, emer, altını doldurur, temizlersin, uyur...Benim için çok aman aman bir durum olmadı hiç. Tam tersi, emzirirken memelerim yara oldu, epey zorlanarak atlattım o dönemleri, bebeklikte uyku düzeni oturtana kadar zaten bir zaman geçer gibi gibi gibi.
1 yaş civarı esas zevkli dönem başlar,hareketler, anne-babaya cilveler, gülüşmeler, oyuncaktan anlamalar, kendini biraz da olsa ifade edici sözcükler çıkar ağızlarından....
Batu`nun da ilk kelimelerine bayıldım:)
Kumaşların çok güzel, değmiş yani taaa oralardan buralara...
Yaptığın işlere zaten lafım olmaz, hepsi çok özenli ve güzeller!
Görüşelim mutlaka,sevgilerimle...

Kiymet dedi ki...

ne guzel bir post olmus oyle:D:D
masallah oglusuna, cok seker gercekten:)
Guzel bir hafta olsun:)
sevgiler

özge bayrak dedi ki...

çok teşekkür ederim nohut oda, elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştım. zamanı iyi değerlendirme konusunda birazdaha çalışmam şart yine de.
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

evet tam tatlızamanları sanırım, hal, hareket, konuşma bakımından. geyiği vitrinde görünce bayılmıştım, sonunda bizim oldu, nihahaha.
bence de mutlaka bak fırsatın olursa, öncesinden mini bir araştırma yap gideceğin yerlerde nerede bulacağına dair bence, vakit kaybı olmasın... bursa'da araştırdım biraz ama istediğim kumaşları bulamadım, tabii bakınmaya devam ediyorum.
zaman ayırarak okuduğun ve yorum paylaştığın için teşekkürler lit.surprize girl.
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

çok sevindim gamze, severek okumana, hele ki kahvaltı esnasında, pek severim kahvaltı öğününü ben:) evet yetişemiyorum bu hıza, yaşlandım mı ne artık :) caprisun nostalji oluyor arada -önce hüplet sonra gümlet- hatırası. portakal-ananas favorim olsa da bunlarla idare ettik bu sefer.
kolaylık olsun işinde umarım, başarılar olsun.
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

nihal'cim beğenmene sevindim, bi ara gelebilirsek getireceğim inşallah, tombik kuzunla takınız bir örnek. hırslıyım, geleceğim bi cmrts. öptüm!

özge bayrak dedi ki...

ay çok teşekkür ederim :) arada tembellikler de kaçıypr tabii itirafedeyim!
menekşeler fena oldu hakikaten, batu'nun gazabından kurtulamadılar, bu sadece birtanesi, asıl sün sabahki manzara feciydi ya fotoğraflayamadım. 4-5saksı vardı devrilmiş, salonun ayrı yerlerinde, annem işteyken gizliden kaçtık ardımıza bakmadan :)
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

semi'cim sorma, yetişemiyorum, göçebe gibi oldum iki haftadır, rüzgarda sürüklenen yaprak gibiyim (abarttım mı ne? :))
evet ben de sana katılıyorum, tam keyifli zamanlar galiba, sen tecrübeli ve kıdemli bir anne olarak daha iyi bilirsin! ah sorma,ilk başlarda benimde emzirme konusunda sorunlarım oldu, çok şükür atlattık, hala emiyoruz, memmeee diye geziyoruz:) bir de ne gazsorunuydu o ya, saatlerce, çocuğumu uykusuz bırakırdı hep... o da 5-6 kadar sürdü. şu sıralar keyifliyiz maşallah. arada didişsek de...
kumaşları beğenmene sevindim, kalan minik parçalar oldu bakalım onları da değerlendirmeyi planlıyorum, ortak bir proje yapalım diyorum ne dersin?!
çok teşekkürler semi'cim, çok zevkisin sen , beni beğenmen ayrıca hoşuma gidiyor bu sebepten, bak kabarıyorum hemen oturduum yerden :)
çarşamba için olabilir.senin toplantı sonrası belki?
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

teşekkürler küçük şeyler, hepimiz için süper bi hafta olsun.
sevgiler.

SMİLENA dedi ki...

of dolu dolu geçmiş günler.Batuş benim oğlanın bebekliğine benziyor.yiyesim geldi haberin olsun.kumaşların harika.Mikrodalgadan bende aldım ve de inanmıycaksın o domnates dilim li ekmelkerden bende yaptım...çok beceriklisin keçeler ve herşey harika görünüyor.iyi ki anneler var dimi.:))))
sevgilerimle çok öpüyorum siz

Semi`nin Mutlu Elleri dedi ki...

Canım, yarın için kar diyorlar. Bizim toplantının iptal olma ihtimali var. Haberleşiriz:)

Minik parçalar için organize olmayı düşünebilirim. Şu kermes olayı bitsin, daha rahatım.

Öptüm:))

eda kaya dedi ki...

Özge senin bloguna uğramak öyle iyi geliyor ki bana. Sanırım Bursa'lı olmamın da etkisi var. Bu arada o güzel şeyleri yapmayı nerede öğrendin? İnsanın beceriyi işe dönüştürebilmesi çok güzel bir şey, imrenme vaziyetleri. Hoşçakaal.

özge bayrak dedi ki...

semra'cım senin kuzular büyüdü tabii benim ufaklığa göre, çok tatlılar maşallah, ben de onları yerim ama bak :) eee kalp kalbe karşıymış demek ki, pek güzel oldu, ilk denemem biraz nemliydi, tabakta yaptığım, sonrakini yağlı kağıt üzerinde ızgarada yaptım, o daha başarılıydı. çok teşekkür ederim güzel yorumuna, ama senin sayfama girince pek hamarat kaldığım söylenemez yanında :)
öperim canım, sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

bak edaaaa, şımartıyorsun beni, kanatlanıp uçiciiim galiba bu sözler üzerine :)
çok teşekkür ederim, mutlu oldum böyle düşünmene. sen de bursalısın demek, ne güzel!
bu işe çocukluk arkadaşım ve ortağım ( bu sıralar iki çocukla zorlandığı için ara verdi) yeloş'um sayesinde başladık, o da bir arkadaşı sayesinde başlamak istemişti, sonra kendiliğinden gelişiyor zaten. yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince birşeylerr. sen iste yeter ki, öğreniliyor. kursa gitmedim yani.
sevgiler.

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

el işinde marifetli hanımlara bayılıyorum,çok güzel olmuşlar eline sağlık,izlemeye aldım sizi,bende beklerim

özge bayrak dedi ki...

çok teşekkürler ederek hemen blogunuza geçerim :)
sevgiler.

Biranne dedi ki...

Bende begendim ve yeniyim sizde :) misafirperverliginizi sevdim:) gorusmek uzere:)

Biranne-birbebek.blogspot.com

cafenoHut dedi ki...

Şu Batu'nun elma yirkenki fotoğrafına bayıldım resmen:) Bu ne sevimlilik Maşallah... Yaptıklarına da ayrıca hayran kaldım:)

eda kaya dedi ki...

Şımartmıyorum özgecim, gerçek bu. Bu arada belirtmek de isterim, Bursa'da yaşayan bir Bursa'lıyım. İstanbul'u da biliriz ama yaşamam ben o şehirde. Arada uğramak yetiyor.İsteme konusuna gelince, haklısın. Ama bazen insan nereden nasıl başlayacağını bilemiyor. Aman neyse.Sana kolay gelsin, öpmeyi severim ama kucaklamak candır benim için. kucaklıyorum efenim.

Benden Bizden dedi ki...

Merhaba, blogunuzu Banu'nun blogundan buldum ve geldim. Benim oglum da 4 Ekim 2010 dogumlu. Yaptiklariniza da bayildim, tebrikler. Takipteyim artik. Bana da beklerim. Sevgiler..
bendenvebizden.blogspot.com

hilal imrak dedi ki...

isterseniz matbaa işlerinden fiyat aldıktan sonra banada sorun ben size fiyat veriyim
mazallah kazıklamasınlar ben matbaacı ve sizin gibi anneyim anlarım halden:)
sevgiler

özge bayrak dedi ki...

merhaba hilal, hoşgeldin. çok teşekkür ederim ince düşüncen için, tasarım da yapıyor musun kartvizit için? netten bakıyorum, dikiş için tanesi ort tl ye falan gelecek sanırım. görüşelim tekrar. sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

selam, iyi ki buldun, vesileyle tanışmış oluruz.hoşgaledin :)
hemen bakıyorum bloguna.
bizim minnoşlar yaşıt tam, ne güzel.
çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

hoşgeldin cafenohut, pek sevindim seni görünce yalan yok :)
fena elma yirr benim minik.
çok teşekkür ederim. yine gel.
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

eda'cım tekrar merhaba, ne yalan söliim bence de ist gezmelik, arada nadir de olsa gitmişliğim var, çok güzel herşey ist'da, deniz, kültür, imkanlar, tarih, ama arada olur benim için.. bursa gibisiyok, herşey elinin altında... denemek istersen yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.
ben de seni kucakliim ozaman efenimmm :)
sevgiler.

özge bayrak dedi ki...

merhaba, allah allah, size cevap vermiştim sanki, ama yorumu göremedim. geldim takipçiniz bile oldum çoktaaannn. teşekkürler, hep beklerim.
sevgiler.

eda kaya dedi ki...

Aslında sevinirim Özge, neden olmasın? Sadece önümüzdeki hafta birkaç gün Bursa'da olmama ihtimalim var. Ama senin de müsait olduğun bir ara görüşebiliriz tabi. çocuk büyütmenin hiç kolay olmadığını bilirim. o yüzden ne zaman uygun olursan, zamanın ötelenmesi benim için dert olmaz. dersen ki, yok arkadaş uğraşamam, olabilir yani, ona da bozulmam. bu kadar ilgin için bile sağol.

özge bayrak dedi ki...

aaaa mim deyip kaçmışsın ama deep. oysa özlemiştim seni :)

deeptone dedi ki...

çok meşgulsun beeeee
:):):)

özge bayrak dedi ki...

tamam ozaman eda, havalar biraz düzelsin, ayarlarız bir program kendimize.
hafta da bir gün babaanneye gidiyor batu, o günlere denk getirip görüşürüz sana da uygun olan zamanlarda.
sevgiler.

pastabiye dedi ki...

benim oğlum da 9 aylık..batuyu görünce biz de böle şeyler yaşıcak mıyız dedim :) uykudan kalkınca ne hikmettir bilmem hepsi cin,ben ayılana kadar aylar geçiyo :)

SEL dedi ki...

bloguma beklerimm

http://selenaycoser.blogspot.com/2012/02/giveawaylancome-hypnose-drama-and-bath.html

OYA dedi ki...

valla çok marifetlisiniz.bayıldım çok güzeller.Bu arada ben de Bursada yaşıyorum.Daha da mutlu oldum....:))

özge bayrak dedi ki...

ben de daha bir memnun oldum. hoşgeldiniz. aaa şimdi hatırladım, ben sizi önceden tanıyorum aslında, ali-hande etiz sayesinde. doğru mudur? :)
sevgiler.

OYA dedi ki...

evet evet.Handenin oğlunun, Onurun pastasını ben yapmıştım.doğrudur.siz de davetliler arasındaydınız herhalde.Çok memnun oldum sizi tanıdığıma.

özge bayrak dedi ki...

Evet oya'cim, yaklasik bir yil once bahsetmislerdi senden, ben de cok memnun oldum,tekrar gorusmek uzere.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Ohhh o elma yiyen dudaklar beni bitirdi.:))

özge bayrak dedi ki...

E bu guzel yoruma tesekkur edip minik mink operiz efenim.

Adsız dedi ki...

hiç sıkılmadan gezdim sayfanızı,,gerçekten yakından tanımak istediğim bir kişilksiniz.profilinizi zevlek okudum hemde iki kere..becerinize ayrıca bayıldım maşalah..kısaca sizi tanıdığıma çok memnunum:)

özge bayrak dedi ki...

Ama isim yazmamissiniz ona uzuldum :(
Olsun belki bir dahaki sefere yazarsiniz?
Cok mutlu oldum, dusunceleriniz icin tesekkur ederim.
Herzaman beklerim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

benim ufaklığımda tam 2 yaşında batunun yaptıklarının aynılarını birkaç ay önce bende aynı heyecanlar la yaşıyordum ama heyecan hiç bitmiyor çünkü her gün farklı bir gelişme ile karşı karşıya kalıyoruz...çok dolu dolu ve keyifli bir blog bu arada emeklerine sağlık cicilerin hepsi ayrı bir güzel olmuş...keyifle blogunuzu geziyorum sevgiler....

ÖZLEM ÖZBEK KARACA dedi ki...

Cok keyifli bir post olmus canim veee kumaslara bayildiiim,dun bizde annecigimle savas manifaturaya gittik ah oradaki kumaslarda aklimi basimdan aldi:-) en kisa zamanda bende aklimdakileri uretime gecirmeliyim:-)