Aralık 08, 2012

kadayıflı muhallebi



Çok sevdiğim tatlılar arasında çoktan yerini alan bu tarifi şiddetle denemenizi tavsiye ederim :)



Kadayıf için:
300 gr kuru kadayıf (elinizle ufalayabilirsiniz)
1 su bardağı parçalanmış ceviz
1 su bardağı toz şeker (esmer şeker de olabilir)
4 yemek kaşığı tereyağ

Tereyağını geniş bir tava ya da tencerede eritelim, içine rondodan geçilmiş ya da elde parçalanmış kadayıfı, şekeri ve cevizi ekleyerek kadayıflar kızarana, şeker karamelize olana dek kavuralım ve, kenara alıp soğumaya bırakalım....

Muhallebi için:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1-2 yemek kaşığı kadar nişasta

Malzemelerimizi un kokusu azalıp, muhallebi oluncaya dek pişirelim, mikserliyelim ve arada karıştırarak soğutalım...
Diğer bir tarafta 1 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile hazırlayıp, soğumaya yakın olan muhallebimize ilave edip, yeniden karışım bütünleşene dek mikserliyelim.

Geniş, mümkünse dikdörtgen (servisi daha kolay oluyor) borcama, kadayıf karışımımızın yarısını dökelim ve elimiz yardımıyla düzleştirelim, üzerine dikkatlice muhallebimizi dökelim, kalan kadayıf karışımımızın diğer yarısı ile de muhallebimizin üzerini kapatalım. Süslemek için dövülmüş ceviz, çam fıstığı, fındıkl kullanabiliriz, ya da benim yhaptığım gibi hazır minik paketlerde satılan böğürtlen sosu veya çikolata sosu ile servis edebiliriz...
İki karışımında soğuğa akın olması, kadayıflarımızı yumuşatmaması açısından önemli, bu tatlıda kadayıflar kıtır kıtır olmalı...
Afiyet olsun!

Mutlu ve sağlıklı haftasonları!

Pin It!

8 yorum:

Merve dedi ki...

bayılırım ben deeee :) ellerinize sağlık

Toz dedi ki...

Kadayıflı muhallebi çok kötü olur.Düşünülmemesi lazım bunu kabul etmiyorum.İlk kez pilav yaptığım günü hatırlıyorum.Arpa şehriyeyi biraz fazla kaçırmıştım.Elimden kaydı diyeyim.Sonra dedim pirinç çok atmayayim dengeleriz.Nitekim pirinçli şehriye oldu bizim pilav bu da o hesap.Ama şöyle biri hazırlayıp önümüze koysa hayır demeyiz :)

derya ö. dedi ki...

Ben de bayılrım bu tatlıya Özgecim, ellerine sağlık. Yaş kadayıfı ince kıyıp, tavada yağsız kavurarak da yapabilirsin, yani ben öyle yapıyorum:))) Sevgiler...

yeni hayat dedi ki...

bu ara çok favori bu tatlı, ellerine sağlık! ben de denemek istiyorum yaş kadayıf mı almak gerekiyor, mutfak tecrübem geçtiğimiz 5-6 ayla sınırlı da:))

yeni hayat dedi ki...

kuru kadayıf yazmışsın şimdi gördüm:))

FERİDECO dedi ki...

Çok seviyorum bu tatlıyı ellerine sağlık Özgecim çok leziz görünüyor

u.aydin dedi ki...

mutlaka denemeli,ellerine saglik hayatim cok da leziz gorunuyor,sevgilerle...

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

bu tarifi bizde sık sık yapıyoruz hem hafif hem de cok hoş bi tatlı:)