Mart 14, 2012

güzel bir gün daha :)


eee güzel bir pastayla başlayalım posta değil mi?! puf pasta, pofidik kek, sürpriz kek gibi pek çok ismi olan bu tatlının tarifini portakal ağacı'ndan bulup, yaptım. gece batu uyuduktan sonra denedim, geç vakitte da olsa kesinlikle değdi, favori keklerim arasında yerini hemen alıverdi. tarifi için tık tık , hemen deneyin derim, pişman olmayacaksınız!


yanına ne yapayım tuzlu diye malzemelere bakınırken, milföyden peynirli börek çıktı ortaya. 2 milföyü yanyana birleştirerek oklavayla açtım, biraz fırça ile sıvıyağ sürdüm üzerine, uç kısmına hazırladığım harçtan koyararak rulo yaptım ve minik parçalar olacak şekilde kesip, üzerlerine yumurta sarısı sürerek kızarana dek fırınladım bu da pratik ama lezzetli bir börek oldu, beğendim :)



sebeb-i hazırlığım güzel misafirlerim içindi. daha önceki postumda bahsetmiştim; sevgili hümeyra bursa ziyareti sırasında siparişlerini almak ve tanışmak için bana geldi, iyi ki de geldi, çok güzel bir gün geçirdik beraberce... sohbet, muhabbet, gır gır, şamata :) eee tabi 3. tabak özgüş'ün, fotoğrafı çeken de o :)



hümeyra çok şeker, çok zarifti... ama oğlu deniz bambaşka birşeydi, fotoğrafta görüyorsunuz, ben o gözleri yakından gördüm! kocaman maşallah bu minik ve yakışıklı beyefendiye. çok sakin ve tatlıydı deniz, 2,5 yaşında, bir de güzel konuşuyor...
batu biraz sıkıştırdı gerçi deniz'i, arada yanımıza almak zorunda kaldık, hamur oynadı :) eee malum daha küçükler, batu yaşıtlarıyla pek oynayamıyor henüz, 4 yaşındaki bir çocukla daha rahat vakit geçirebiliyor, karşısındaki daha bilinçli ve kendini korumasını bilen bir çocuk olduğunda tabii durumu anlıyor, yani batu'nun bazen hareketlerini ayarlayamadığını ve bebek olduğunu.
ilk içeriye girdiklerinde bizimkinde bir heyecan, bir sevinç, sormayın gitsin, denizin üzerine oturmaya çalışmalar, yuvarlanmalar, cici cici diye severken arada elini ayarlayamayıp azcık fazla kaçırmalar :) herşeye rağmen aradaki dengeyi sağlamaya çalıştık tabii anneler olarak biz! güzel, keyifli zaman geçirdik...



deniz yanımızdayken batu'yu saldık meydana, batu yanımızdayken deniz'i saldık meydana :) batu kendi çapında boş şampuan kutusuyla takılırken üstteki fotoğrafta :)



mis türk kahvelerimizle bitirmek istedim postumu, bir de şu meşhuuurrr damla sakızı macunu ile!

sevgiler.
Pin It!

29 yorum:

Mutlu Eller dedi ki...

Ye ye ye...Ne olacak bu işin sonu Özge`cim:))))
Misafir çocuğun gözlerine bayıldım, özellikle de şekli, kocaman!
Çok güzel bir gün olmuş, sakızlı şeyleri ben de çok severim.
Kahve fincanlarını çok beğendim, çok romantik geldiler bana:)
Sen saçlarına bir şey mi yaptın? Dalgalandırdın mı uçlarını bana mı öyle geldi?

özge bayrak dedi ki...

aah sorma semi'cim, bu ara böyle oldu :) yüzüme vurma piliiizz!
ee sen de bi kahveye uğrarsan o romantik fincanlarımda damla sakızı eşliğinde mis kahve içeriz diyorum.
evet ogün öylee bi içimden geldi, alelacele bişiler yaptım saçlarıma :)

yeni hayat dedi ki...

o en üstteki kekin görüntüsüne bile bayıldım deneyeceğim en kısa zamanda...bir de mail göndereceğim uygun zamanınızda cevaplarsanız sevinirim:)

vintageduygular dedi ki...

Ne kadar hos resimler... cocuklarin ikisi de cok tatli, Masallah ;)

Hümeyra'nın denizi dedi ki...

Özgecim,buluşmamızı çok güzel anlatmış ve fotoğraflamışsın.Özge'de fotoğrafta olsaymış keşke...Misafirperverliğiniz ve oyuncak paylaşımlarınız için anne oğul tekrar teşekkür ediyoruz.En kısa zamanda tekrar görüşelim.İzmir'e de bekliyorum.Denizim Batu kadar olmasa da güzel poz vermiş:)Öpüyorum ikinizi de.sevgiler...

zeynep dedi ki...

Resimler çok güzel , çocuklar çok güzel , ikramlar nefis .
Puf pasta bir harika , mutlaka deneyeceğim canım , sevgiler.

Yasemin Kokulu Bir Hayat dedi ki...

harıka gorunuyolar bayıldım :)
bebeklerde cok tatlı mavi gözlü olan varya hepsıne masallah nazardan saklasın Allah

Dilek Mutfakta dedi ki...

BEN KAHVE KISMINDA TAKILDIM O NASIL BİR SERVİS,NASIL BİR GÜZELLİK BAYILDIM HAKKINI VERMİŞSİN ELLERİNE SAĞLIK...

SMİLENA dedi ki...

ay ne güzel bir buluşma olmuş.kahveler börekler kekler.afiyet olsun canım.oğlancıklar yemelik ikiside....
ellerine sağlık yine döktürmüşsün...

Unknown dedi ki...

Herşey süper görünüyor.Afacanlar birbirinden yakışıklı...O domdom yanaklar tam ısırmalıkmış, maviş gözlere de maşallah :))

Adsız dedi ki...

tamda forum koruma günlerimde gördüm bu pofuduk pastaları hüüüü 2 gündür şekerin zerresi girmiyor ağzıma neyse 1 gün sonra tatlı serbes :))... batu yu görünce pc nin içine dalasım geliyo :)) hem batuya hem minik misafirine maşallah aayyy hepinize maşallah keyifli bir gün geçmiş belli...

Feltia dedi ki...

Tasty food, friends,laughs, beautiful kids, amazing blue eyes... you had the perfect day!

kitana dedi ki...

Özgecim ellerine sağlık ne güzel hazırlmaışsın, kolay börek de tam aniden gelen misafire hazırlamalıkmış, aklımıda bulunsun. Deniz'in gözleri de deniz gibi maşallah, ama Batu da tam sıkıştırmalık yahu!
Şu damlasakızı macununa takıldım, ilk defa duydum çok merak ettim ayrıca da sunuma ba-yıl-dım!

Nil dedi ki...

milföy benim her daim kurtarıcım. icat edenden allah razı olsun.
ama bu mini köstebek pastaları denemem lazım. yoksa bir yerim şişer kesin.
gününüz çok güzel geçmiş fotolardan belli. lakin bu iki yakışıklı büyüyünce çok can yakacak. maşallah

Unknown dedi ki...

özge'cim yakışıklılara maşallah öncenazar değmesin.keki deneyecğim.vee evinin görebildiğim kadarki dekorasyonunu çok beğendim

Ebygale dedi ki...

Ne güzel olmuş pastacıklar, börekler, ellerine sağlık Özgecim. Batu'yla arkadaşı Deniz'e de maşallah, ne güzeller, tam sıkıştırmalıklar. Kahveler de mis hakkaten, afiyet olsun. Sevgiler...

*mehtap dedi ki...

elinize sağlık,kekler börekler çok güzel görünüyor.Ufaklıklara maşallah ne şekerler öyle.

gamze dedi ki...

daha güsel günleriniz olsun arkadaşlar.herşey,herkes çok keyifli gözüküor.bu arada kek,börek harika olmuş ellerine sağlık.alakasız ama mutfagına bayıldım.çok şık.evinde öle gözüküor tv ünitemiz aynı görebildiğim kadarıyla:))minik prenslerde bütün yakışıklılığıyla postu süslemiş.musmutlu günler dilerim...

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Batu ile Deniz'e maşaALLAH. rabbim ikisini de nazarlardan saklasın. pastanız ve böreğiniz iştahımı kabarttı :) Ellerinize sağlık.

Nergiz GP dedi ki...

Ne güzel, ne mutlu bir gün olmuş. Daha güzel, mutlu, sağlıklı günler, sevgiler.

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Özgecim ya sen ne samimi bir insansın, çok sevdim iyiki buldum ben seni... Batunun da ayrı bir hayranıyım. Maşallah ona.

özge bayrak dedi ki...

yeni hayat: yorum için teşekkürler :) e-maile gelince cokttaaannn cevapladım bile. sevgiler.

vintage duygular: çok teşekkürler, hepimize maşallahlar.sevgiler.

hümeyra:ah hümeyra'cım süper bigün oldu hakikaten, ee içinde bizler olunca di mi? en kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle.

zeynep: zeynep'cim, canım. çok teşekkürler, şiddetle denemeni tavsiye ederim, ben bayıldım.sevgiler.

biricitconsungünlüğü: biricit sen de harikasın :) teşekkürler efenim, hep bekleriz, seni de bekleriz:)

dilek mutfakta: ee dilek'cim senin kadar usta olmasak da yapmaya çalıştık bişiler, beğendiysen ne mutlu bana, öperim canımcım.

smilena: semra'cım senin kadar çok döktüremiyorum ama arada oluyor işte :) bu arada o kukiler hala aklımda, yeniden deneyeceğim :) yakında senin olacak minik sürpriz çıkacak bir postta :)

deeptone: koştum, geldim, okudum. çok güzel cevaplar olmuş. ben de kısa zamanda yaparım umarım.teşekkürler :)

düşlerimden inciler: dilek'cim ay o maviş gözler hele şekilleriiii, maşallah gerçekten. yorumun için çok teşekkür ederim. sevgiler canım, bana da gel lüffeen.

sevde: bbüühhüüüüü özür özür, özendirmek istemezdim ama neyse ki tatlı serbestmiş sonrasında:) teşekkürler sevde'cim, sen de gel :) bilal'i benim için öp, sev! sevgiler.

feltia: hello dear, yep it was nice to be together, thanks for the comment. hope to see other again.lovely greets.

kitana: kitana'cım merhaba, teşekkür ederim yorumun için, ya çok birşey yapamasam da,batu ile bu kadar oldu işte :) damla sakızını tavsiye ederim tabii eğer tadını seviyorsan,kaşıklara koyarak, buzlu suyun içine atıyorsun,macun gibi eşlik ediyor kahveye :) sevgiler.

nihan: nihan'cım selam, teşekkürler, büyüdüklerinde can yakmasınlar gönül alsınlar :) canım milföy hakikaten kurtarıcı gibiymiş, keki hemen dene neme lazım özenmeee :) sevgiler.

çiler: çiler'cim çok teşekkürler canım, beğenmene sevindim, keki üşenme ve hemen dene derim :) sevgiler.

ebygale: ebygale'cim, son nokta kahve oldu hakikaten, pek de bi iyi oldu sanki!? teşekkürler, sevgiler.

mehtap: çok teşekkürler mehtap, hep beklerim, sevgiler.

gamze: gamze'cim tüm onlar senin güzelliklerin, kendi çapımızda dekore etmeye çalıştık, beğendiysen ne mutlu bana, ufaklıklar pek datluydu maşallah :) teşekkürler, sevgiler, keyifli günler.

nurs: yorum için teşekkür ederim, bütün bebeişlere çocuklara maşallah olsun, beğenmenize sevindim, sevgiler.

nergizgp: nergiz hepimizin için inşallah; bol sağlıklı, başarılı ve mutlu günler olsun, sevgiler.

evimin dekoratörü: canıımm, iyi hissettim yazdıklarınla kendimi,içim ısındı şuan :) ben de seni buldummm ama :) teşekkürler, sevgiler.

Yasemen Myblog42 dedi ki...

Ozgecim tarifi verdigin linkteki pastalardan daha guzel gozukuyor seninkiler, onlar da guzel ama seninkiler daha bir top top, daha bir sevimli olmus, bayildim :)

bu arada ev sahipleri de misafirler de harika gozukuyorlar :)

Blogger Bolat dedi ki...

Özge gecenin bu saatinde böyle post konulur mu, kilo alacak yürüyecek sonra:) maşallah çocuğa yaa, ne güzel gösler.

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

ayyy resim çekenin resmi olmazmış misali:)) ben yokummmm ama çok içerlendim ayrıca pastanın tarifini şiddetle tavsiye ediyorum çok lezzetli ve sunumu da bir o kadar da lezzetliydi. Hümeyracım çok memnun oldum tanıştığıma maşallah nazar değmesin maviş gözlü oğluna bak dön bir daha bak doyulmuyor batuşun sevinç gösterileri ve diyologlarıda çok güzeldi:)) her zaman bekleriz..

Adsız dedi ki...

Tarifler çok güzel. Ama bebekler yerim ben onlarrrııı =)) çok tatlılarrrrr =) Allah uzun ömürler versin maşş =)Bu bloga bayıldım =)
http://1k1a.blogspot.com/

Dally dedi ki...

yumiiii

Kaybolmuş Bir Denizyıldızı dedi ki...

İlk baştaki tatlıya bayıldım.Ne güzel görünüyor öyle ellerinize sağlık :)
Misafir çocuğun gözleri de pek güzel pek iri maşşallah.
Batuyu ısırmak istiyorum.Şişeyle oynarken çekilmiş fotoğrafına bayıldım ne tatlı ya allah bağışlasın:)

Virna Ívinna dedi ki...

Oh, delicious! =B
Beautiful pics!
I hope you can return to my blog and maybe we become followers =)
Have a great weekend!